Joghurt

Joghurtjaink különlegessége a tiszta ízélmény, és a magas gyümölcs arány. Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, és más indokolatlan kiegészítő anyagot. A krémesen telt állagot, a jellegzetes, enyhén savanykás ízét a hagyományos készítési módnak, és a gondos odafigyelésnek köszönheti.

Kiszerelése a régi emlékeket ébresztő, szögletes „iskola tejes” pohárban történik, ami 200 g-s.

A joghurt attól lesz krémes, és azért nem válik, nem válhat ki belőle érdemi mennyiségben a savó, mert a tejet hőkezeljük hozzá. Ezzel ez a termék kivétel a többi között. Viszont azt a szerkezeti változást, ami a tejben történik, és a joghurt készítés alapja, mással helyettesíteni nem lehet, ezért erre csak a figyelmet tudjuk felhívni.

A joghurtunk hozzáadott cukor nélkül készül, ezért más ízélményt biztosít hasonló társaihoz képest. A joghurt kultúrán, és a tejen kívül mást nem tartalmaz. Az elkészült joghurtot gyümölcs velővel ízesítjük. A velőhöz a mosott, magozott gyümölcsöt szita rendszeren átpréselik. Hővel tartósított, tiszta gyümölcspépet használunk.

Így a gyümölcs sem tartalmaz hozzáadott cukrot, vagy tartósító szert. Az ízesített joghurtjainkban a 200 g-s pohárba 130 g joghurt és 70 g gyümölcs velő kerül. A tiszta gyümölcs aránya közel 30 %.

A joghurtok, s főleg a gyümölcs joghurtok viszonylag rövid ideig tárolhatóak az eredeti állapotukban. A természetes gyümölcscukor, illetve a tej saját cukor tartalma erjedési folyamatokat indít el a megfelelő hőmérsékleten, azért az eredeti állapot megőrzéséhez 3-5 °C-n kell tárolni.

A joghurtok friss fogyasztásra készülnek. Fagyasztva nem érdemes őket tárolni, mert maradandó károsodást szenved a szerkezetük. Nem csak frissen, és magukban fogyasztva élvezetesek, hanem főzéshez, salátákhoz, különböző öntetek készítéséhez is kiválóan használhatóak.

Csomagolása: Feltéphető fóliával lezárt, műanyag pohár
Mérete: 200 g
Elérhetősége: Folyamatosan kapható, minden helyszínünkön
Tárolási hőmérséklet: 0-5 °C
Minőségét megőrzi: 3 nap
Jelenleg: natúr, almás és fahéjas-szivás joghurt kapható

Joghurt, házi joghurt, kézműves joghurt, gyümölcs joghurt, bio joghurt, Melis tej