Kefir

Jellegzetesen savanykás ízével, kiváló élettani hatásaival nélkülözhetetlen részévé válhat étrendünknek. Kiszerelése a régi emlékeket ébresztő, szögletes „iskola tejes” pohárban történik, ami 200 g-os.

A kefirhez a hőkezeletlen tejet kefir gombával oltjuk be, és hagyjuk megaludni. Altatás után a gombát kiszűrjük, a tejet pedig átszitáljuk. Így a savanyodásnak, és a gombának köszönhetően egy nagyon ízgazdag, jól emészthető, és roppant egészséges élelmiszert kapunk.

Természetesen élő élelmiszerről van szó. Ezért tárolása hűtve, 3-5 °C-n a legmegfelelőbb ahhoz, hogy minőségét megőrizhesse. Minimális savó kiválása a pohár tetején természetes folyamat, és egyszerű összerázással könnyedén megszüntethető. Hosszabb tárolás hatására íze egyre markánsabb, és savasabb lesz.

A kefir friss fogyasztásra készül. Kiválóan alkalmas akár önmagában való fogyasztásra is, de ételek készítéséhez, öntetek és saláták ízesítéséhez is. Jellegzetesen savanykás íze különleges élvezeti értéket, aktív mikróba flórája pedig egyedi beltartalmat biztosít a vele készített ételeknek.

Csomagolása: Feltéphető fóliával lezárt, műanyag pohár
Mérete: 200 g
Elérhetősége: Folyamatosan kapható, minden helyszínünkön
Tárolási hőmérséklet: 0-5 °C
Minőségét megőrzi: 3 nap

Kefir, házi kefir, kézműves kefir, bio kefir, Melis tej