Tej - Amitől a miénk

A nálunk fejt tej, csak nyersen kerül értékesítésre. Nem alkalmazunk sem tartósító szert, sem tartósítási eljárásokat a hűtésen kívül. Így a tőlünk vásárolt tej, teljes tej. Teljes beltartalmi értékekkel.

Hogyan készül?

A fejést minden nap kétszer, 12 óránként végezzük el. A kifejt tej (ld.: élelmiszerbiztonság: Hogyan fejünk) azonnal egy zárt csőrendszeren keresztül a hűtőtartályba kerül, ahol rögtön meg is kezdődik annak keverve hűtése.

A tejet 3-5 °C fokra hűtjük le, folyamatos keverés mellett. Az így előkészített tej kerül értékesítésre. Az értékesítést végző autóban szintén keverve tartjuk 3-5 °C fokon a folyadék tejet, amit vagy a vásárló által hozott, vagy az általunk biztosított edénybe tudunk kitölteni. (TT: mi a tej, és annak előnyei)

Hogyan tárolja?

A vásárlás pillanatáig a hűtőláncot biztosítani tudjuk, ami garantálja a tej minőségének megőrzését. Mivel nem hőkezeljük, és semmilyen tartósítószert, vagy tartósítási eljárást nem alkalmazunk, ezért a vásárolt tej: él. A benne lévő mikróba flórának köszönhetően savanyításra alkalmas.

Ha nem ez a cél, akkor további felhasználásig érdemes minél előbb újra hűtve tárolni. Hűtőben napok is eltartható. Szükségmegoldásként esetleg fagyasztható is, de ebben az esetben nagyon fontos a lassú, fokozatos visszaolvasztás. Például a fagyasztóból csak a hűtőszekrénybe kerüljön.

Hogyan használja?

A mindennapi tejfogyasztásnak megfelelően egyéni ízlés szerint építhető be az étrendbe. Felhasználás előtt igény szerint forralható. Mivel nem színezzük, és nem homogenizáljuk, ezért pár óra mozdulatlan állás után, a felszíneződés természetes folyamat, illetve forraláskor jellemzően vastag föl képződik a felületen.

Csomagolása: * A vásárlók által hozott palack, mérettől függetlenül vagy
* Általunk biztosított, új flakon, melynek darabja 40 Ft
Mérete: Az általunk biztosított flakon 1 literes
Elérhetősége: Folyamatosan kapható, minden helyszínünkön
Tárolási hőmérséklet: 0-5 °C
Minőségét megőrzi: 24 óra

Tej, házi tej, nyers tej, tartósítószer mentes, vegyszermentes, bio tej, friss tej, melis tej