Tejföl

Az egyedi ízének, a speciális állagának, a sokrétű felhasználásának, és nem utolsó sorban az egyedi csomagolásának köszönhetően könnyen felismerhető ezen termékünk. Íze jellegzetesen savanykás, állaga ízletes, krémes. Felhasználása során nem csomósodik, hanem szépen olvad fel a forró ételekben is. Kiszerelése a régi emlékeket ébresztő, szögletes „iskola tejes” pohárban történik, ami 200 g-s.

Elkészítése a hagyományos módszerrel történik. A tejről pár órai pihenés után leszedjük a tetejére felemelkedett tejszínt. Ezt a tejszínt hagyjuk megsavanyodni. Mivel nyers tejjel dolgozunk, ezért a benne lévő szervezeteknek köszönhetően a savanyodás minden további kiegészítés nélkül, természetes folyamatként 1-2 nap alatt végbe megy.

A vásárláskori íz, és aromavilág megőrzése érdekében hűtve érdemes tárolni. Jellegzetes íz- és állagvilágát napokig megőrzi, de mivel tiszta tejzsírról van szó, ahol a mikrobiológiai folyamatok nincsenek leállítva, ezért idővel avasodhat.

A tejfölt tejszínből altatjuk, ezért magas a természetes zsír aránya. Tartalmaz még egyéb tejalkotó elemeket is, de alapjában véve ez határozza meg a jellegét. Nem magas zsírtartalmú aludttejről, hanem savanyítással altatott tejszínről van szó. Ezért a forró ételben csomósodás nélkül szépen elolvad, és az állaga is krémesen folyós.

Csomagolása: Feltéphető fóliával lezárt, műanyag pohár
Mérete: 200 g
Elérhetősége: Folyamatosan kapható, minden helyszínünkön
Tárolási hőmérséklet: 0-5 °C
Minőségét megőrzi: 3 nap

tejföl, házi tejföl, kézműves tejföl, bio tejföl