Vaj

Az általunk készített vajakat különleges, nem szokványos ízvilág jellemzi, a speciálisan előkészített alapanyagnak, és a hagyományos készítési technológiának köszönhetően.

Jelenleg háromféle vajat készítünk. Az édes tejszínből készülő „Tejszínes vaj”, a savanyított tejfölből készülő „Házi vaj”, és a mára HÍR védjegyes különlegességet, a sült vajat „Melis testvérek Sült vaja”. A különböző alapanyagoknak és az eltérő készítési eljárásoknak köszönhetően egyedi ízvilág jellemzi a termékeket. Elkészítésük a hagyományos köpülésen alapul, amikor mechanikailag választjuk szét az egyes tejalkotókat, elkülönítve a zsírszemcséket az írótól.

A vaj a tej zsírtartalma. Már viszonylag alacsony hőmérsékleten (szoba hőmérsékleten) is olvadásnak indul, hidegen (3-5 °C-on) viszont megkeményedik, nehezen kenhető. Az eredeti állag megóvása, és az avasodás késleltetése érdekében érdemes hűtve tárolni.

A sült vaj viszont szobahőmérsékleten is hosszú ideig megőrzi minőségét, így folyamatosan kenhető állapotban tartható, ezzel könnyítve meg a mindennapi használatát.

Vajaink friss fogyasztásra, szendvicsek, hideg konyhai ételek készítésére is alkalmasak. A különböző ételek, sütemények készítésekor egyedi ízviláguk különleges harmóniával emeli ki egy-egy étel zamatát.

Csomagolása: Átlátszó folpack fólia, egyenként mérve
Mérete: 100-150 g közötti szeletek
Elérhetősége: Folyamatosan kapható, minden helyszínünkön
Tárolási hőmérséklet: 0-5 °C
Minőségét megőrzi: 7 nap

vaj, házi vaj, kézműves vaj, bio vaj